Nuoret ja lapset

Nuorella psoriasis

Psoriasista sairastavilla nuorilla ja lapsilla on oma yhteisö, Lanupso. Siihen kuuluvat Psoriasisliiton paikallisyhdistysten kaikki alle 30-vuotiaat jäsenet.

Psorinuorten chat – nuorilta nuorille

Psorinuorten chat on tarkoitettu nuorille psoriasista sairastaville. Osallistuakseen ei tarvitse olla psoriasisyhdistyksen jäsen.  Ryhmächatiin voit osallistua anonyymisti nimimerkillä. Rekisteröidy ensin tukinet.net -palveluun ja kirjaudu sisään, sitten pääset mukaan chatiin. Nuorten chatia vetävät nuoret vapaaehtoiset.

Chatissä:

Pääset keskustelemaan muiden psoriasista sairastavien nuorten kanssa ja saat vertaistukea.

Tutustut muihin psoriasista sairastaviin nuoriin.

Saat lisätietoa psoriasiksesta ja sen hoidosta.

Voit viettää torstai-iltaa mukavassa porukassa.

Psorinuorten chat on auki joka torstai klo 17-18.30. Katso lisätiedot tapahtumakalenterista.

Jäsenyys kannattaa

Psoriasista sairastavilla lapsilla ja nuorilla on oma yhteisö, Lanupso. Siihen kuuluvat Psoriasisliiton paikallisyhdistysten kaikki alle 30-vuotiaat jäsenet. Lanupson toiminta on suunnattu lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Järjestämme vuosittain tapaamisia ja retkiä eri puolilla Suomea.

Jäsenenä saat

Tapaat muita sairastuneita nuoria tapahtumissa ja voit jakaa kokemuksia heidän kanssaan.

Saat Lasten ja nuorten toiminnan uutiskirjeen, jossa on tietoa tulevista tapahtumista ja tapaamisista.

Saat Ihon aika -lehden, jossa on tietoa psoriasiksesta ja sen hoidosta.

Nuorten toimintaa suunnittelee ja toteuttaa Psoriasisliiton nuorten toiminnan koordinaattori yhdessä nuorten vapaaehtoistemme kanssa. Jos olet kiinnostunut tapahtumien ideoinnista ja toteuttamisesta tai haluat muuten lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä! Iida Liukkonen, iida.liukkonen@psori.fi, p. 040  743 9364.

Lisätietoja jäsenyyden hyödyistä saat täältä. 

Apua ja tukea Psorilinjalta

Muistathan, että voit aina soittaa myös Psorilinjalle. Psorilinjan sairaanhoitaja tarjoaa neuvoja ja vinkkejä psorin hoitoon sekä tietoa Psoriasisliiton toiminnasta. Hänelle voit soittaa myös silloin, kun arki psorin kanssa käy liian raskaaksi ja haluat jutella jonkun kanssa.

Maksuton, kaikille avoin neuvontapuhelin on avoinna ma klo 8–12 ja ti–ke klo 14–18, p. 0800 557 767. Lue lisää Psorilinjasta. 

Kaverina #näkymätönsairaus

Kaverina #näkymätönsairaus -kampanjan kautta tarjoamme tukea ja tietoa psoriasiksesta, IBD:stä ja reumasta. Kampanjan tavoite on tuoda esiin, miten pitkäaikaissairaus vaikuttaa nuoren elämään. Videoilla nuoret itse kertovat, miten pitkäaikaissairaus vaikuttaa mm. arkeen ja koulunkäyntiin. Kampanjan toteuttavat Psoriasisliitto, IBD ja muut suolistosairaudet ry ja Suomen Reumaliitto yhteistyössä lääkeyhtiö AbbVien kanssa.

Liity jäseneksi!

Tiesithän, että psoriasisyhdistyksen jäsenenä saat mm. Ihon aika -lehden, joka kertoo viimeisimmät tiedot iho- ja nivelpsoriasiksesta ja niiden hoidosta sekä tarjoaa vertaistukea. Lue lisää ja liity jo tänään!

Järjestämme vuosittain tapaamisia eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on ollut muun muassa festarireissu, mökkiviikonloppu ja Tukholman matka, jolla tapasimme psoriasista sairastavia ruotsalaisia nuoria.

Tapahtumat ovat nuorten suunnittelemia ja toteuttamia. Jokaiselle löytyy todennäköisesti jotakin, ja aina voit myös ehdottaa uutta toimintaa. Nuorten tapahtumat löydät tapahtumakalenterista ja Facebook-ryhmästä. Psoriasisliiton jäsenet saavat tiedon myös lasten ja nuorten toiminnan uutiskirjeen kautta sähköpostitse.

Toiminnassa tapaat muita psoriasista sairastavia nuoria, joiden kanssa voit jakaa kokemuksiasi sairaudesta. Sen kautta saat myös tietoa psoriasiksesta ja käytännön vinkkejä sairauden kanssa elämiseen.

Toimintaa suunnittelee ja toteuttaa Psoriasisliiton nuorten toiminnan koordinaattori yhdessä nuorten oman työryhmän kanssa. Jos olet kiinnostunut nuorten tapahtumien ideoinnista, olet tervetullut mukaan työryhmään!

Tutustu nuorten toimintaan Facebookissa: Nupson Facebook-ryhmä

Missä tahansa nuorten toimintaa tai Lanupsoa koskevassa asiassa voit ottaa yhteyttä Lanupso-koordinaattori Iida Liukkoseen: iida.liukkonen@psori.fi.

Tervetuloa mukaan!


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠